De kandidaten 2018

Overzicht

In detail

Peter Depauw

Peter Depauw

30 jaar - Zingem

Peter is fractieleider van Groen&Co, gemeenteraadslid en lid van de politieraad van Kruisem.

In 2013 kwam Peter op het binnenplein van de vervallen hoeve Ter Beemt en besloot om hier nooit meer weg te gaan. Met Elke en hun 3 kindjes woont Peter hier intussen, samen met zes andere gezinnen. In zijn jeugd trok hij graag de wereld rond met scoutsdas om en rugzak aan. Nu verkent hij met zijn kindjes de Vlaamse Ardennen. Peter houdt van ondernemen en vooruitkijken. Van grote dromen te doen slagen.
Hij is Econoom en werkzaam binnen de afdeling Strategie van netbeheerder Fluvius (Eandis). Daar hoopt Peter mee de bakens te verzetten om ook het Vlaams energielandschap duurzamer te maken.

Marc Verbeeck

Marc Verbeeck

60 jaar - Lede

Marc is samen met Jan Geeroms co-voorzitter van Groen&Co Kruisem.

Marc verhuisde samen met Inès in 1981 naar Huise en daarna naar Lede. Ondertussen hebben ze 4 kinderen en 6 kleinkinderen. Marc was professioneel actief bij kinderen met een leerstoornis en volwassenen met een mentale beperking. Meer dan 20 jaar werkte hij in een opleidingsorganisatie voor werkzoekenden. Marc zijn prioriteiten zijn verkeersveiligheid en iedereen laten genieten van onze mooie streek. Via Groen&Co wil hij hier samen met jou werk van maken!

Vanessa Badisco

Vanessa Badisco

41 jaar - Zingem

Vanessa is namens Groen&Co gemeenteraadslid.

Vanessa woont samen met Toon Langeraert en is mama van Noor, Maud en Jolan. Ze is orthopedagoog en werkt als docent in de lerarenopleiding. Ze is actief in het Zingemse verenigingsleven en steekt maar al te graag met anderen de handen uit de mouwen. Zorg dragen voor de natuur, elkaar en onze toekomst vindt ze héél belangrijk. De programmapunten Iedereen mee en Een levendig dorp liggen haar daarom nauw aan het hart. Met Groen&Co wil Vanes mee bouwen aan een duurzaam en solidair Kruisem.

Mireille de Vos

Mireille de Vos

55 jaar - Zingem

Mireille is gehuwd met Pascal Berbiers en is trotse moeder van 2 dochters: Jasmine en Iris, door velen gekend van het speelplein ’t Fluitje. Mireille is Sp.a-kandidaat. Reeds 9 jaar is ze OCMW-raadslid in Zingem. In 2012 was Mireille voorzitter van het OCMW en schepen van Sociale Zaken. Ze werkt deeltijds bij Bond Moyson en is deeltijds vastgoedmakelaar. Voor Mireille is een ideale gemeente, een gemeente waar het gezond wonen is met aandacht, respect én sociale voorzieningen voor iedereen.

Jens Pas

Jens Pas

52 jaar - Zingem

Jens woont sinds 1995 in Zingem, samen met zijn partner en 2 kinderen. Jens is ondernemer. Met zijn bedrijf TA-Pas levert hij ICT-diensten aan KMO’s in de regio. Recent breidde Jens zijn bedrijfsactiviteiten uit met laadpunten voor elektrisch vervoer. Ook hiermee wil hij aan een duurzame wereld helpen bouwen. Jens is tevens schrijver van verhalen, theaterstukken en essays. De thema’s die Jens aansnijdt gaan over de kracht van mensen en hoe organisaties hiermee moeten omgaan.

Martje Verbeeck

Martje Verbeeck

29 jaar - Kruishoutem

Martje is namens Groen&Co gemeenteraadslid.

Martje groeide op in Wannegem-Lede en woont nu met haar vriend en 2 kindjes in Kruishoutem. Ze is een liefhebber van ‘den buiten’ en een echte scout. Martje is ook sociaal bewogen, zowel in haar vrije tijd als job. Als pedagogisch begeleidster werkt ze in de bijzonder jeugdzorg in Ronse. Positiviteit en oprechtheid draagt ze hoog in het vaandel. Ze ijvert voor een Kruisem met respect voor onze mooie omgeving én een warme aandacht voor elke inwoner.

Marthe Geeroms

Marthe Geeroms

19 jaar - Zingem

Marthe is geboren en getogen in Zingem. Ze studeert aan de Universiteit Gent. In haar vrije tijd is ze leidster bij de scouts en rijdt ze graag paard. In de vakanties engageert Marthe zich graag om mensen met een beperking een fijne tijd te bezorgen. Marthe houdt van mens, dier en natuur. Ze is dan ook heel enthousiast om haar steentje bij te dragen om samen met jou te bouwen aan leuke, gezellige en toffe gemeente, waar jong en oud zicht thuis voelt.

Bart Deceuninck

Bart Deceuninck

40 jaar - Zingem

Bart woont met Barbara en zijn 3 kinderen (Pjotr, Maya en Thor) in Zingem. Deze sportieveling houdt van de natuur waarin hij graag wandelt, loopt, voetbalt en met zijn elektrische fiets naar zijn werk zoeft. Bart is Sp.a-kandidaat. Volgens hem kan Kruisem dankzij de frisse blik van Groen&Co nog aangenamer worden. Een gemeente met meer ruimte om te fietsen, wandelen, uit te rusten en bij te praten. Met dorpen waar kinderen de straten onveilig kunnen maken.

Axel Heyerick

Axel Heyerick

22 jaar - Kruishoutem

Axel heeft het geluk om te wonen in een hoogstamboomgaard in de Marolle. Hij is secretaris van JNM en studeert groenmanagement. Echt alles wat Axel in- en uitademt, heeft te maken met natuur en groen. En net daar wil hij bij Groen&Co zijn focus op leggen: meer openbaar groen, meer mooie stukjes natuur voor Kruisem.

Sophie Van den Eynde

Sophie Van den Eynde

35 jaar - Zingem

Sophie is namens Groen&Co lid van het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken .

Sophie verhuisde onlangs met Stijn en hun 2 kindjes van de drukke stad naar het frisse groen. Daar wonen ze in de kleinste eenheid van de co-housing Ter Beemt. Ze wuifde haar jobs als pedagoog en leerkracht uit en werkt nu op een biodynamische boerderij in Zwalm. Sophie houdt van dansen en helemaal gaan voor projecten waar haar hart van vol loopt. Verder neemt ze veel tijd om samen met haar kindjes de keuken, de moestuin en de wijde wereld te ontdekken. Sophie is vooral enthousiast over het participatief beleid dat Groen&Co wil voeren. Samen beslissen, in verbinding met elkaar en de natuur.

Marc Nachtergaele

Marc Nachtergaele

62 jaar - Zingem

Marc is geboren en getogen in een aloude Zingemse familie.
Reeds van jongs af was hij gefascineerd door de pracht van de natuur. Nadien volgden o.a. fotografie, avontuurlijk reizen, en
ecologisch tuinieren. Na zijn studies en beroepscarrière als ziekenhuisarts, keerde Marc terug naar het ouderlijke huis als mantelzorger.
Zijn vader, die recent overleden is, was eerste schepen onder de burgemeester Jean-Pierre Cnudde.
Met deze bagage gaat Marc voor een zorgzame samenleving in een groene omgeving en met oprechte aandacht voor elke leeftijd.

Lisa Lernout

Lisa Lernout

44 jaar - Zingem

Lisa woont sinds 2012 samen met haar man Pablo en dochter Ana in Huise. Ze werkt als lesgever Nederlands voor anderstaligen. Via haar werk komt Lisa in contact met kansengroepen. Dit maakt haar extra gevoelig voor een meer menselijk en rechtvaardig sociaal beleid, ook op lokaal vlak. Al van jongs af voelt Lisa zich verbonden met de natuur en vindt ze dierenwelzijn en een gezond leefmilieu belangrijk. Nu wil ze via Groen&Co haar engagement inzetten om verandering te helpen brengen in Kruisem.

Adelin Goedefroot

Adelin Goedefroot

84 jaar - Zingem

Adelin is geboren en getogen in Zingem. Hij speelde altijd een actieve rol in het Zingems verenigingsleven en was stichter of medestichter van verschillende verenigingen en clubs. Een gemeente met levendige dorpskernen waarin er veel ruimte is voor ontmoetingen met mens en natuur… Dat is wat Adelin hoopt voor Kruisem. Zich als 84-jarige engageren voor Groen&Co spreekt voor hem dan ook voor zich.

Karin Lemmens

Karin Lemmens

52 jaar - Kruishoutem

Karin woont sinds 4 jaar in Lozer en is getrouwd met Carlos. Ze hebben 2 dochters, 1 zoon en een kleinzoon en runnen samen 2 kleine ondernemingen in de technische sector. Karin wil zich bij Groen&Co voornamelijk inzetten voor een groene en sociale samenleving waarin ook dierenwelzijn een plaats krijgt. Op die manier wil ze samen met anderen een gezonde en leefbare omgeving creëren, ook voor toekomstige generaties.

Jan Geeroms

Jan Geeroms

52 jaar - Zingem

Jan is samen met Marc Verbeeck co-voorzitter van Groen&Co Kruisem.

Jan woont samen met vrouw Ann en kinderen Maurits en Marthe in Zingem. Hij stond mee aan de wieg van de ouderwerking van de Gemeenteschool De Bosrank en is al snel te vinden voor een stukje Zingems toneel, een avondje blues of een fietstocht. Als maatschappelijk werker wil hij dit initiatief van burgerparticipatie in Kruisem mee vorm geven. Hij ondersteunt dan ook enthousiast deze jonge groep mensen.

Barbara De Meyere

Barbara De Meyere

42 jaar - Zingem

Barbara is gehuwd met Bart Deceuninck en heeft 3 kinderen (Thor, Maya en Pjotr). Babs werkt in de milieusector. Voor haar is een gezondere leefomgeving voor iedereen essentieel. Een omgeving met minder afval, lekker en gezond eten en extra aandacht voor lokale handel. Via Groen&Co wil ze daar graag samen met jou aan werken.

Walid Abdel Hamid

Walid Abdel Hamid

43 jaar, Kruishoutem

Walid is ondernemer en heeft een eigen zaak met natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten. Acht jaar geleden vertrok hij van Egypte naar België. Nu woont hij samen met Saskia en hun 4 kinderen aan de rand van het Lozerbos. Walid is een echte natuurliefhebber én een van de Mooimakers in onze gemeente. Samen met Groen&Co wil ik werk maken van een Kruisem dat respect heeft en zorg draagt voor elke mens, dier en plant. Een landelijk en uitnodigend Kruisem, dat veel aanbiedt voor haar bewoners en bezoekers.

Amaryllis Vervaet

Amaryllis Vervaet

44 jaar - Zingem

Amaryllis is moeder van Lola en Miel. Al 20 jaar lang geeft ze het beste van haarzelf als juf van de 2e kleuterklas in GBS Eke. Ook daar vindt ze het belangrijk om te werken aan een groenere en bewustere wereld. Amaryllis is geen politiek beestje, maar wel een heel actief groen beestje. Ze is er sterk van overtuigd dat je alleen maar samen naar die groenere wereld kan toewerken. En daarom gelooft ze sterk in Groen&Co.

Pablo Rosseau

Pablo Rosseau

40 jaar - Zingem

Pablo woont 6 jaar in Huise, samen met zijn vrouw en dochter. Hij werkt als grafisch vormgever in een communicatiebureau. Pablo komt op voor Groen&Co omdat het toekomstplan voor Kruisem hem erg aanspreekt: op een meer menselijke manier besturen, met aandacht voor de eigenheid van alle negen dorpen.

Ann Callewaert

Ann Callewaert

42 jaar, Zingem

An verhuisde 2 jaar geleden naar Zingem. Ze woont samen met haar partner, haar 3 kinderen en 2 plusdochters. Geïnteresseerd in sociaal-maatschappelijke thema’s, studeerde An klinische psychologie. Ze werkt als psychotherapeut. In de natuur komt An tot rust en krijgt ze nieuwe energie. Ze gelooft dat het programma van Groen&Co voor iedere inwoner van Kruisem een mooie toekomst biedt.

David De Baere

David De Baere

41 jaar, Zingem

David is vader van 3 kinderen. Als burgerlijk ingenieur was David actief als ICT-consulent en daarna als bedrijfsleider. In 2013 besliste hij om te stoppen met dit drukke bedrijfsleven en Tandheelkunde te gaan studeren. David gaat voluit voor een duurzame samenleving waar respect voor milieu en mens centraal zijn. Ook dierenwelzijn ligt hem nauw aan het hart.

Liesbeth Janssens

Liesbeth Janssens

38 jaar, Zingem

Liesbeth woont in Zingem met haar 2 schoolgaande kindjes en partner Pieter Jan. Samen runnen ze Lab15, een houtskeletbouwbedrijf dat energiezuinig woningen bouwt in Oost-Vlaanderen. Liesbeth is in Zingem komen wonen voor de prachtige omgeving. Duurzame mobiliteit is ook voor haar belangrijk. Zelf gaat ze niet dagelijks met de wagen werken, maar gebruikt ze de speed-bike en de trein als volwaardig alternatief. Liesbeth droomt van een gezonde omgeving voor alle Zingemnaars!

Michiel Monteyne

Michiel Monteyne

27 jaar - Kruishoutem

Michiel woont sinds kort samen met Greet in Kruishoutem. Hij is fiere papa van dochter Ana en plusdochter Lena. Michiel werkt als Travel Designer bij Xplore the North, een reisagentschap gespecialiseerd in Scandinavië. Maar al te graag verkent hij het Noorden, te voet, met de fiets, met een huskyslede, met ski’s. Ook de Vlaamse Ardennen kan hem wel bekoren… Al hoopt hij wel dat er een groener en milieubewuster beleid kan komen in Kruisem. Met Groen&Co ziet hij die toekomst alvast rooskleuriger in.

Dries Hubrechts

Dries Hubrechts

32 jaar, Zingem

In Kruishoutem was Dries jarenlang voorzitter van de jeugdvereniging JNM en werd toen al verliefd op de Vlaamse Ardennen in al haar facetten. Na zijn ingenieursstudies ging Dries aan de slag als technisch adviseur bij een handel in bio-ecologische bouwmaterialen (Eurabo). Met de overtuiging dat milieubewuste maatregelen de lokale economie en het leefcomfort kunnen versterken, hoopt Dries te mogen ‘meebouwen’ aan de fundamenten van Kruisem. Zijn resterende vrije tijd besteedt hij met veel liefde en overgave aan zijn zoontje Wannes, wederhelft Eva en baby op komst.

Inès Decuyper

Inès Decuyper

59 jaar - Kruishoutem

Inès is gehuwd met Marc Verbeeck. Als herboriste voelt Inès zich helemaal thuis in de natuur. Ze wil zoveel mogelijk genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, er zorg voor dragen én dit doorgeven aan anderen. Daarnaast vindt Inès de zorg voor haar medemens van essentieel belang. Zo werkt ze als verpleegkundige binnen een voorziening voor mensen met een mentale beperking. Zorg dragen voor elke mens, jong en oud, ziek en gezond, met zijn beperkingen. Ook bij Groen&Co wil Inès hier aandacht aan besteden.

Scroll naar top