Earth Hour (GR 11/2/19)

BIJKOMEND AGENDAPUNT.

Kruisem neemt op zaterdag 30 maart 2019 deel aan Earth Hour en informeert/sensibiliseert inwoners om ook deel te nemen aan deze actie.

Aanvullende dagorde van Vanessa Badisco– raadslid

Toelichting:

Earth Hour is de grootste symbolische actie voor het klimaat ter wereld, georganiseerd door het WWF (World Wide Fund for Nature). Earth Hour verzamelt iedereen rond één doel, namelijk samen actie ondernemen tegen klimaatsverandering. Op zaterdag 30 maart 2019 gaat er een nieuwe Earth Hour door, tussen 20u30 en 21u30 doet de hele wereld het licht uit. Die dag engageren talloze organisaties, steden, gemeenten en bedrijven zich om de lichten te doven en met originele evenementen aandacht te vragen voor het klimaat en het belang van de natuur. De actie wil mensen ook bewust maken van het probleem van lichtvervuiling. Als gemeente kunnen we hier een voortrekkersrol opnemen en daarmee signaal geven dat we deze actie ondersteunen. Als gemeente kunnen we in samenspraak met netbeheerder Fluvius de lichten (minstens) doven tussen 20u30 en 21u30, of een activiteit in de duisternis organiseren, of verenigingen en gezinnen stimuleren om hieraan deel te nemen,… Ook  handelaars en bedrijven kunnen opgeroepen worden om de lichtreclame of etalageverlichting uit te laten.

Voorstel van beslissing:

We stemmen in om deel te nemen aan Earth Hour op zaterdag 30 maart. De gemeente roept de Kruisemnaren op om mee te doen.

Please follow and like us:
Scroll naar top